FLASH WAKE UP – Postrojenja za proizvodnju maziva

 

Fluiten Italia isporučuje mehaničke brtve važnoj multinacionalnoj kompaniji, lideru u proizvodnji aditiva za sintetička ulja visokih performansi. Saradnja je započela prije više od 20 godina, s ciljem poboljšanja performansi mehaničkih zaptivača i tehničke podrške.

 

Istorija slučaja

 

Promjena uslova rada i potreba krajnjeg kupca za povećanjem nivoa proizvodnje, zahtjevala je razvoj novog rješenja za zaptivanje, sposobnog da izdrži unapređene uslove na postojećoj mješalici u fabrici, gde je od 1991. godine ugrađen mehanički zaptivač Fluiten. Fluitenov prijedlog rješenja je u potpunosti ispunio očekivanja kupaca, povećavši pouzdanost i smanjivši aktivnosti održavanja.

  

Fluiten GTA15188 – sastoji se od TC-BL3X

 

Fluiten mehanički zaptivač GTA15188 je bio predložena zamjena, koja ima ukupne dimenzije 100% zamjenjive sa prethodno ugrađenim Fluiten mehaničkim zaptivačem. Unutrašnji zaptivač je tipa TC (prečnik osovine 180 mm) na strani proizvoda; sa ovim rješenjem performanse su zagarantovane, čak i ako proizvod ima tendenciju kristalizacije u gornjem dijelu rezervoara.

  

Ko proizvodi ulja za podmazivanje?

 

Glavne naftne i plinske kompanije proizvode ili imaju vlastita brendirana maziva: Eni, Shell, CNPC, Chevron, Exxon-Mobil, Fuchs, Kluber Lubrication, Total, Lukoil, Repsol, FCL, Rowe.